Abordare

celule solare

panouri fotovoltaice

sisteme solare

inchiriere

inchiriere sistem solar

inchiriere sistem fotovoltaic

Go to content

Main menu:

Abordare

Un proiect normal incepe intai cu faza de calcule si masuratori cat si cu o cunoastere a zonei proiectului, a nevoilor clientului.
Aceste calcule si masuratori sunt obligatorii in cazul unui sistem off grid (unde nu exista conexiune la retea) si asta pentru ca in acest caz sistemul este unul mai complex dar si mai sensibil in acelasi timp, bateriile fiind singura sursa de energie a utilizatorului.

Un sistem conectat la retea presupune mai putine calcule si masuratori aferente sistemului solar insa presupune un Studiu de Solutie (care va preciza posibilitatile de conectare la reteaua electrica), eliberarea unui nou ATR (Aviz Tehnic de Racordare la retea), modificarea contractului de racordare (CR) la retea, lucrari facute impreuna cu firme autorizate ANRE si Distribuitorul local de energie.

Astfel, in ambele cazuri exista niste lucrari de intocmit, lucrari care presupun niste costuri indiferent daca clientul ulterior instaleaza sau nu sistemul solar.

In acest fapt exista o parte buna si una mai putin buna:

Partea buna consta in faptul ca beneficiarul va avea o solutie tehnica calculata si documentata in baza careia poate decide achizitia sau nu a sistemului solar.

Partea mai putin buna este ca aceste servicii costa si, cel putin in cazul intocmirii studiului de solutie si eliberare ATR, aceste costuri nu se ramburseaza daca clientul nu mai instaleaza sistemul solar si nici nu se deduc daca sistemul se instaleaza.
In cazul sistemelor izolate de retea, dupa intocmirea proiectului pentru sistemul solar, daca insa beneficiarul alege sa achizitioneze sistemul solar, costul calculelor si masuratorilor se deduce si valoarea sistemului solar.
Timisoara
Str. Alexandru Macedonski, 11
300215, Timis
contact[at]celulesolare[.]ro
0745 - 771 897
Back to content | Back to main menu